söndag 18 december 2011

Yoga


För en vecka sedan provade jag yoga för första gången igen. Ja, jag har provat det en gång tidigare, men instruktörens vurm för att "den här övningen rensar mjälten" fick mig allergisk i flera år framåt. Nu däremot är det något helt annat.

Jag har aldrig, ens som barn, varit särskilt smidig, så inte nu heller. Men det är något med yogan. Jag klarar inte ens avlägset alla övningar, kan inte stå i hunden full tid pga för svaga axelmuskler, men kroppen blir lycklig efteråt! En timmes yoga och kroppen är full av endorfiner hela dagen. Nu har jag svårt för sekter av olika slag (ja, när folk blir sådär extremt sålda på något, oavsett om det är en träningsform, ett sätt att äta eller en religion), men jag kan för första gången i livet förstå varför många yogar dagligen i flera år. Särskilt om man är stressad, det ger ett lugn i stunden som i vart fall jag har ett stort behov av. Några fler pass (hittills har jag gått på .. tre tror jag), sen ska jag nog försöka yoga hemma och på resa också. Uppdaterad morgongympa.

fredag 2 december 2011

Första-födelsedagspresenter

Jag har en enorm mängd (okej, fyra) kompisar som väntar barn till de närmaste månaderna, så letar lite extra efter roliga barnpresenter. En, som jag precis snubblade över tack vare julkalendern hos Trendenser, är denna, Animal box från Areaware:

Visst är den helt ofantligt söt! Och en så perfekt bebispresent, om det inte vore för priset kanske - nätta 645 kr hos Homecompany (från vilka jag också lånat bilden). Själv älskade jag hemliga små fack som liten. Nu är det kanske en viss risk att ge denna till en nyföding, men den kanske kan stå på en hylla till dess barnet kommer i 4-5-årsåldern?

I övrigt tycker jag det är ganska svårt att hitta saker som känns "nya" just nu. Vi kanske är inne i en sån där tråkig fas som det blir innan paradigmskiften (ok, lite överdrivet att kalla det så kanske)? Jag har letat en ny adventsljusstake eftersom mina gamla tråkar ut mig, liksom allt traditionellt julpynt gör för tillfället, men jag hittar ingen. Allt är bara väldigt konservativa variationer på samma gamla design. Inte för att samma gamla design behöver vara tråkig - jag tycker väldigt mycket om Brios gamla tax, exempelvis. :) Bara att just iår ... träljusstakar och vanliga metalljusstakar och vanliga stjärnor eller pappersstjärnor, de står mig upp i halsen.